Burendag 2016

Bemiddeling Bollenstreek wil staan voor meer harmonie in de buurt. Als bemiddelingsorganisatie worden wij pas ingeschakeld als de harmonie inmiddels ver te zoeken is. Op het moment dat even aanbellen bij de buren om te vragen of de muziek iets zachter  of de auto een metertje naar voren kan, geen optie meer is.

Buren kies je niet, die krijg je cadeau bij het huis waar je woont. Buren kunnen wel het verschil maken. En wat is er fijner dan bij je buren aan te kunnen kloppen? Voor de kleine dingen; het controleren van de goudvis op vakantie, het aan de weg zetten van de rolcontainer bij een blessure, het omhoog helpen sjouwen van een kast. Dit soort kleine dingen zorgen voor één van de meest essentiële dingen in het leven: een gevoel van veiligheid.

Veiligheid is een vanzelfsprekendheid totdat het er niet meer is. Als je bij het naar buiten gaan zenuwachtig bent omdat je misschien een buurman of buurvrouw tegenkomt, als je niet in de tuin durft te zitten uit angst voor ruzie of als je je zorgen maakt over de kinderen die gewoon willen spelen met elkaar. Dat zijn de momenten waarop je kunt beseffen dat stress je leven is binnengeslopen door het gebrek aan veiligheid.

Bij elkaar kunnen aankloppen, het op tijd reageren op irritaties, begint met elkaar ontmoeten. Het begint met elkaar te groeten en het tonen van oprechte belangstelling.

Burendag kan helpen met deze ontmoeting. Na een ontmoeting, een praatje, is het zoveel makkelijker om met elkaar contact te houden en te voorkomen dat het wonen in de buurt zorgt voor stress.

Bemiddeling Bollenstreek denkt graag met u mee. Wij zijn altijd bereid om met u te kijken hoe het in uw buurt beter kan. En als u dan toch in een conflict terecht bent gekomen, is Burendag op 24 september misschien wel een heel goed moment om de eerste stap te zetten naar een oplossing.

Op 24 september staat Molen de Speelman in het teken van Burendag. Er worden meerdere activiteiten georganiseerd. Een mediator van Bemiddeling Bollenstreek zit van 16.00 tot 17.00 uur voor u klaar om met u te kijken naar hoe het beter kan! Daarnaast organiseren de  Molenmeisjes samen met Netwerkgroep Wandelen naar Werk een werkgroep collage maken, met als thema ‘ontdek de creatieve talenten in je buurt’ voor jong en oud.

Molen De Speelman is gelegen aan de H. Knoopstraat 1 te Sassenheim.

Posted in blog.