Burenruzie met een andere taal

Burenruzies zijn heel erg vervelend en kunnen een grote invloed hebben op hoe u zich voelt. Op het moment dat er een irritatie is geweest, is het fijn om dit uit te kunnen praten. Even tegen elkaar zeggen dat het niet zo bedoeld was, met elkaar bekijken waar de vuurkorf kan staan zodat ‘ie minder overlast geeft en de kinderen die geschrokken zijn van een woordenwisseling een aai over de bol geven.

Bij de mediators van Bemiddeling Bollenstreek komen dit soort situaties natuurlijk niet binnen. Er hoeft geen buurtbemiddeling of mediation plaats te vinden als u zelf in staat bent om een irritatie uit de wereld te helpen met een kop koffie of een flesje bier.

Maar wat gebeurt er als u het wel wilt uitpraten, maar niet weet hoe? Bijvoorbeeld omdat u elkaars taal niet spreekt? Of als u niet weet of het gebaar dat u wilt maken wel wordt gewaardeerd?

De mediators van Bemiddeling Bollenstreek begrijpen dat dat lastig is. Als u ervoor kiest om uw probleem met uw buren aan te gaan met behulp van mediation via Bemiddeling Bollenstreek, weet u zeker dat u en uw buren worden begeleid met begrip voor alle culturen, waarbij als het nodig is een tolk wordt ingeschakeld.

Bemiddeling Bollenstreek staat voor mediation waarbij buren leren van elkaars cultuur, zodat u als buren elkaar verrijkt.

Posted in blog.