Klein geluk

Geluk zit soms in zulke kleine dingen: een buurvrouw die met een zak gedragen kleding langskomt. Omdat ze weet dat haar buren krap bij kas zitten en zij ze anders weg zou gooien. Of het meisje van verderop in de straat dat aanbiedt om het hondje uit te laten als het baasje met zijn been omhoog moet.

Kunnen aankloppen bij uw buren voor hulp om die kast omhoog te krijgen. Een kaartje krijgen als het even tegenzit. Van die kleine spontane dingen, die het leven net een beetje makkelijker en leuker maken.

Buren kunnen dat voor elkaar betekenen. Hoe fijn is het als de auto zo wordt neergezet dat de buurman er ook bij past? Of als de vuilnisbak automatisch aan de weg wordt gezet als u met vakantie bent?

En wetende dat de vuilnisbak in de vakantie steeds buiten is gezet, dat de auto altijd past omdat de buurvrouw daar rekening mee houdt en dat het buurmeisje het hondje van de overbuurman uitliet toen die met zijn been omhoog moest,  dan is dat ene luidruchtige feestje  of die ochtend waarop net iets te vroeg met klussen en boren wordt begonnen, minder erg.

Met elkaar zorgen voor een gezellige en tolerante buurt, zorgt voor klein geluk. Voor leuke momenten en voor een makkelijker leven. Dat doen we met elkaar!

Posted in Geen categorie.